STRAATVERHALEN - MARISSA OP HET SPUI

Door: Marije Uilenreef & Susan Nortier

Wie: Marissa (39)

Waar: Spui

Actie: struinend tussen de tijdschriften bij het Athenaeum Nieuwscentrum

“Ik werk in de PR voor mode- en foodmerken. Dit is een hele fijne boekhandel. Ik ga er graag voor inspiratie op zoek naar nieuwe bladen, gelimiteerde oplages. Mirror Mirror is bijvoorbeeld heel inspirerend. Hoewel er al veel beauty bladen zijn, biedt dit blad toch weer iets nieuws. Het is voor een selecte doelgroep, die de kwaliteit ervan zien en erkennen. En dat het niet voor de massa is, vind ik nu juist zo leuk aan dit blad.”

“Ik ben twee jaar geleden voor mezelf begonnen, omdat je bij een PR bureau soms toch voor bedrijven werkt waar je zelf niet helemaal achter staat. Dan spelen zakelijke belangen, zoals geld, een belangrijke rol. Maar ik vroeg me steeds vaker af: ‘Wil ik dit verhaal wel echt vertellen?’. Nu kan ik mijn eigen klanten kiezen. Zo werk ik bijvoorbeeld voor een worstenmakerij uit Haarlem. Zij maken bijzondere gedroogde worsten van duurzaam gehouden varkens. Ze willen alles van het varken gebruiken. En afgelopen zomer heb ik de PR gedaan voor een Ibiza kookboek. Die klant teelt daar zelf haar eigen groenten en fruit, waaronder zo’n veertig soorten tomaten. Authentieke en eerlijke producten, dat vind ik belangrijk. Zeker nu ik kinderen heb kijk ik bewuster naar eten. Niet dat ik tegenwoordig alleen maar quinoa burgers in elkaar loop te draaien hoor. Maar laten we eerlijk zijn: als je eenmaal zo’n heerlijke biologische kalkoen met kerst hebt gegeten, dan kies je toch nooit meer voor die plofkip uit de supermarkt?”

“De foodindustrie loopt wel een grote stap voor als het om duurzaamheid gaat. De modewereld is er nog niet. Het is nog steeds zo dat kleding in de meeste gevallen zo goedkoop mogelijk geproduceerd moet worden in lagelonenlanden. Goedkoop, maar het gaat niet lang mee. Terwijl je beter een broek kunt kopen die misschien wat duurder is maar duurzaam is gemaakt en jaren meegaat. Die omslag moet nog gemaakt worden. Eigenlijk is onze stad een voorloper op het gebied van duurzaamheid, vind ik. Er zijn goede initiatieven te vinden. Steeds meer mensen zijn op één of andere manier met dit thema bezig en je ziet langzaamaan ook meer supermarkten en modewinkels met duurzame producten komen. Dat is een goede ontwikkeling.”  

*Foto: de jas van Marissa is ook duurzaam, want al 50 jaar oud en van haar tante geweest!

AGENDA

MAANDAG 01-04-2019

THE FUTURE - ARE ROBOTS TAKING OVER?

THE FUTURE - ARE ROBOTS TAKING OVER? €14.50 | 20:00 - 22:15 | AMSTERDAM

VERWACHT - Experts say that a lot of jobs will be obsolete by 2025 and predict that 5 million jobs will be lost before 2020 as artificial intelligence, nanotechnology and robots will take over...

MAANDAG 08-04-2019

ARCHITECTUUR TOUR - NOORD EN 'T IJ

ARCHITECTUUR TOUR - NOORD EN 'T IJ €12.50 | 14:00 - 16:30 | AMSTERDAM

VERWACHT Onze gids neemt ons mee langs de oevers en verschillende wijken in Noord en vertelt ons over de geschiedenis, de ontwikkelingen en de toekomst van de IJ-oevers en Amsterdam Noord!

DONDERDAG 11-04-2019

RONDLEIDING RIJKS - HET GEBOUW

RONDLEIDING RIJKS - HET GEBOUW €14.50 | 14:00 - 16:00 | AMSTERDAM

VERWACHT -Tijdens deze tour kijken wij specifiek naar het gebouw, haar historie, ontwikkelingen en verhalen. Zo gaan wij naar de kelders en leren wij onder andere hoe de collecties het museum binnenkomen.