STRAATVERHALEN - MARK OP DE HERENGRACHT

Door: Marije Uilenreef & Susan Nortier

Wie: Mark (30) 

Waar: Herengracht  

Actie: op een terrasje aan het genieten van een zonnige winterdag tijdens een zakelijke afspraak

“Over twee weken word ik dertig en ik kijk ernaar uit. Ik heb in het verleden veel gereisd voor mijn werk. Ik deed de PR voor landen zoals Indonesië en liet journalisten alle mooie plekken op de wereld zien. Ik pakte alles op want ik vond alles leuk. Nu werk ik als zelfstandige en probeer ik meer structuur aan te brengen in mijn leven en meer quality time te hebben met vrienden. Het gaat me tegenwoordig om het aarden en dingen opbouwen dichter bij huis, zoals mijn relatie.”  

“Samen met Hans Ubbink heb ik de website wellnessdeluxe.com. Een platform dat diepgang en inspiratie biedt op het gebied van reizen, gezondheid, geestelijk welzijn en eten. Hans en ik hebben filmpjes gemaakt over onze ervaringen, die staan op YouTube. Zo ben ik afgereisd naar India om met monniken te praten over wat geluk nu precies is. In Amsterdam lijkt het eerder om kwantiteit dan om kwaliteit te gaan. Het zien en gezien worden. De contacten zijn vluchtig. Ik heb juist oudere vrienden om me heen, met wie ik inhoudelijk diepgaande gesprekken heb. Ik leg steeds vaker mijn telefoon weg en na negenen ben ik telefonisch slecht bereikbaar. Alles gaat daardoor in een rustiger tempo waarmee de kwaliteit van het samenzijn met mensen omhoog gaat.”  

“Sinds een tijdje sta ik elke dag al om zes uur ’s ochtends op. Ik begin de dag met meditatie. Ik merk dat je de dag daardoor bewuster begint. Voorheen kwam het voor dat ik na een avondje tot laat op stap te zijn geweest, de volgende ochtend gehaast opstond. Tijdens het aankleden was ik mijn ontbijt naar binnen aan het werken om vervolgens de deur uit te rennen. Dan ben je helemaal niet relaxed als je aan je werk moet beginnen. Dat doe ik nu anders. Ik loop ook niet meer achter alles aan. Idealisme heeft plaatsgemaakt voor realisme. Als er een zakelijk project voorbijkomt, vraag ik me tegenwoordig eerst af of het een verstandige keuze is om eraan te beginnen. En soms kies ik er dan bewust voor om iets niet te doen.”  

  

  

 

 

AGENDA

MAANDAG 01-04-2019

THE FUTURE - ARE ROBOTS TAKING OVER?

THE FUTURE - ARE ROBOTS TAKING OVER? €14.50 | 20:00 - 22:15 | AMSTERDAM

VERWACHT - Experts say that a lot of jobs will be obsolete by 2025 and predict that 5 million jobs will be lost before 2020 as artificial intelligence, nanotechnology and robots will take over...

MAANDAG 08-04-2019

ARCHITECTUUR TOUR - NOORD EN 'T IJ

ARCHITECTUUR TOUR - NOORD EN 'T IJ €12.50 | 14:00 - 16:30 | AMSTERDAM

VERWACHT Onze gids neemt ons mee langs de oevers en verschillende wijken in Noord en vertelt ons over de geschiedenis, de ontwikkelingen en de toekomst van de IJ-oevers en Amsterdam Noord!

DONDERDAG 11-04-2019

RONDLEIDING RIJKS - HET GEBOUW

RONDLEIDING RIJKS - HET GEBOUW €14.50 | 14:00 - 16:00 | AMSTERDAM

VERWACHT -Tijdens deze tour kijken wij specifiek naar het gebouw, haar historie, ontwikkelingen en verhalen. Zo gaan wij naar de kelders en leren wij onder andere hoe de collecties het museum binnenkomen.