LUXE GEURKAARSEN MET BETEKENIS – FRIENDSHIP, GRATITUDE, FUCK IT

De Bijzondere Dertiger – Interview met onderneemster Anne-Floor Sinnige

Anne-Floor (33) is oprichtster van Moments of Light, een lijn van luxe geurkaarsen. Elke kaars staat voor een belangrijk moment om met elkaar te delen of om samen bij stil te staan. Anne-Floors ambitie is dan ook het verbinden van mensen. Aan iedere geurkaars zit, met een gouden elastiekje vastgemaakt, een mooi, lief of stoer gedicht waarin het moment wordt beschreven – van moments of friendship tot moments of fuck it, en alles daar tussenin. De DertigersClub vraagt Anne-Floor naar het bijzondere verhaal achter Moments of Light.

Door: Susan Nortier


Hoe is het idee voor Moments of Light ontstaan?
Tijdens mijn werk bij diverse mediabedrijven hield ik mij voornamelijk met sales bezig, en niet met content. Maar ik had behoefte om meer inhoudelijk met een product aan de slag te gaan. Op een bruiloft van een goede vriend in Thailand lieten we lampionnen los om de liefde te vieren. Tegelijkertijd stonden samen we stil bij andere belangrijke momenten. Later bleek hier het zaadje geplant voor mijn uiteindelijke product: geurkaarsen voor belangrijke momenten om samen bij stil te staan en te delen.

Wat was, behalve de wens om middels geurkaarsen belangrijke momenten te delen, jouw grootse drijfveer bij het opzetten van Moments of Light?
Mijn verlangen om te ondernemen en van ‘niets’, ‘iets’ te maken. Een product ontwikkelen dat mooi is qua vormgeving maar dat ook een belangrijke waarde heeft, waarin esthetiek en betekenis dus samenkomen. Daarnaast spreekt de vrijheid om alles zelf in de hand te hebben mij enorm aan.

Heb je tijdens het opstarten van je bedrijf ook met tegenslagen te maken gehad? Hoe ging je daarmee om?
Natuurlijk ging niet alles volgens plan. Aanvankelijk liet ik de kaarsen door ex-daklozen en ex-verslaafden van De Regenboog maken. Het leek mij een mooie vorm van sociaal ondernemen, een beetje idealistisch zou je het kunnen noemen. Uiteindelijk bleek dit toch niet te werken, want deze mensen hadden niet dezelfde ambities. Toen moest ik mijn plan bijstellen en ben ik op zoek gegaan naar een ‘gewone’ kaarsenmaker.

Heb je alsnog een bepaalde vorm van idealisme laten terugkomen in het product?
Ja, ik heb ervoor gezorgd dat mijn product geschikt is voor hergebruik: de kaarsen zijn gegoten in glazen potjes die multifuntioneel zijn – zodra de kaars op is kun je ze gebruiken als pennenbakje, of om watjes in te gebruiken, you name it! Daarnaast is de stof waarin de kaars is verpakt als placemat te gebruiken.

Krijg je vaak reacties van mensen die jouw product hebben gekocht?
Jazeker, via de webshop ontvang ik wel eens leuke berichten. Eén van de momenten is “MOMENTS OF FIRE”, een massagekaars waarvan je de was als massageolie kunt gebruiken. Deze kaars werd gekocht door een pasgetrouwd stel en meegenomen op hun huwelijksreis. Tijdens deze reis werd hun eerste kindje verwekt! Het is een leuk idee dat mijn kaars aan de nodige romantiek heeft bijgedragen.

Wat zijn je plannen met Moments of Light voor de nabije toekomst?
Binnenkort worden de momenten uitgebreid met een lijn verzorgingsproducten: de Bath & Body lijn, zoals bijvoorbeeld douchefoam. Hier ben ik nu druk mee bezig en deze producten worden in het najaar gelanceerd.

Wat is je droom op de langere termijn?
Graag zou ik Moments of Light internationaal op de kaart willen zetten. Op dit moment zijn de kaarsen in vijf landen te koop – Nederland, België, Duitsland, Spanje en Curaçao - maar ik wil meer! Zo hoop ik ooit Amerika te veroveren. Dream big!

 

Moments of Light geurkaarsen en gedichten worden verkocht in lifestyle en concept stores. Anne-Floors eerste klant was HUTSPOT in Amsterdam, maar inmiddels worden de kaarsen binnen Nederland verkocht van Haren tot Maastricht.

 

 

AGENDA

MAANDAG 01-04-2019

THE FUTURE - ARE ROBOTS TAKING OVER?

THE FUTURE - ARE ROBOTS TAKING OVER? €14.50 | 20:00 - 22:15 | AMSTERDAM

VERWACHT - Experts say that a lot of jobs will be obsolete by 2025 and predict that 5 million jobs will be lost before 2020 as artificial intelligence, nanotechnology and robots will take over...

MAANDAG 08-04-2019

ARCHITECTUUR TOUR - NOORD EN 'T IJ

ARCHITECTUUR TOUR - NOORD EN 'T IJ €12.50 | 14:00 - 16:30 | AMSTERDAM

VERWACHT Onze gids neemt ons mee langs de oevers en verschillende wijken in Noord en vertelt ons over de geschiedenis, de ontwikkelingen en de toekomst van de IJ-oevers en Amsterdam Noord!

DONDERDAG 11-04-2019

RONDLEIDING RIJKS - HET GEBOUW

RONDLEIDING RIJKS - HET GEBOUW €14.50 | 14:00 - 16:00 | AMSTERDAM

VERWACHT -Tijdens deze tour kijken wij specifiek naar het gebouw, haar historie, ontwikkelingen en verhalen. Zo gaan wij naar de kelders en leren wij onder andere hoe de collecties het museum binnenkomen.