STRAATVERHALEN - RIAZ IN ZUIDOOST

Door: Isabelle Dobbe

Wie: Riaz (35) 

Waar: World of Food, Zuidoost 

Actie: eet met twee vrienden een broodje saté  

“Sinds mijn echtscheiding ben ik vrijer, ik ben meer open geworden. In het begin was het moeilijk. Je moet een beetje moed hebben om die eerste stap te maken, maar nu ben ik weer een vrolijk mens. Ik leef en geniet van mijn leven. Ik ga bijvoorbeeld meer naar concerten, zoals laatst naar Zsa zsa su. Ik loop dan veel rond, zo ontmoet je daar ook weer nieuwe mensen.  

"Twee jaar geleden ben ik gescheiden. We waren anderhalf jaar getrouwd en er kwamen steeds meer meningsverschillen. Uit elkaar gaan was een gezamenlijke beslissing. Als het niet lukt met elkaar, dan maar niet. We hebben een zoon van drie. Hij maakt het heel goed. Ik neem deel in zijn schoolactiviteiten en in zijn dagelijkse leven. Zijn vaste verblijf is bij zijn moeder, ik zie hem in de weekenden. En ik doe leuke dingen met hem in de vakanties. 

"Helaas gaan mijn ex en ik nog niet echt goed met elkaar om. We communiceren nu niet persoonlijk, alleen via mail. De boosheid kan bij één van de twee soms langer duren. Die negativiteit wil ik niet in mijn leven. Gun die ander dan wat tijd en ruimte en op zijn tijd komt het wel. Dan kijken we hoe het afloopt. Ik ben nu vooral bezig met positiviteit en vrolijke mensen om me heen. Dat wil ik ook aan mijn zoon overdragen. Zo hoort het, toch?”

AGENDA

MAANDAG 01-04-2019

THE FUTURE - ARE ROBOTS TAKING OVER?

THE FUTURE - ARE ROBOTS TAKING OVER? €14.50 | 20:00 - 22:15 | AMSTERDAM

VERWACHT - Experts say that a lot of jobs will be obsolete by 2025 and predict that 5 million jobs will be lost before 2020 as artificial intelligence, nanotechnology and robots will take over...

MAANDAG 08-04-2019

ARCHITECTUUR TOUR - NOORD EN 'T IJ

ARCHITECTUUR TOUR - NOORD EN 'T IJ €12.50 | 14:00 - 16:30 | AMSTERDAM

VERWACHT Onze gids neemt ons mee langs de oevers en verschillende wijken in Noord en vertelt ons over de geschiedenis, de ontwikkelingen en de toekomst van de IJ-oevers en Amsterdam Noord!

DONDERDAG 11-04-2019

RONDLEIDING RIJKS - HET GEBOUW

RONDLEIDING RIJKS - HET GEBOUW €14.50 | 14:00 - 16:00 | AMSTERDAM

VERWACHT -Tijdens deze tour kijken wij specifiek naar het gebouw, haar historie, ontwikkelingen en verhalen. Zo gaan wij naar de kelders en leren wij onder andere hoe de collecties het museum binnenkomen.