STRAATVERHALEN - SHARLEXA IN DE BIJLMER

Door: Isabelle Dobbe

Wie: Sharlexa (32) 

Waar: een toko in de Bijlmer 

Actie: staat te wachten op haar Curaçaose pasteitjes van Djay's Kitchen 

“De jongens, de boefjes, vind ik het leukst. Dat is elke dag een uitdaging, het is nooit saai. Ik ben een echte juf, dus toen ik bij een voorschool (een peutergroep in de basisschool, red.) kon gaan werken heb ik dat meteen gedaan. Kinderen die opvallen geef ik extra aandacht. Bijvoorbeeld als een kind niet goed samen kan spelen met anderen; hij pakt speelgoed af of gooit ermee. Maar het kan ook meer extreem zijn, zoals een kind dat niet aangeraakt wil worden. Tijdens het verschonen raakt het kind enorm overstuur en breekt de tent af, daar kan dan een verhaal achter zitten. In een peutergroep kun je gedragsproblemen vroeg signaleren en er iets mee doen. Als je klein bent ben je net een spons, ik kan je nog kneden. Uiteindelijk moet je het zelf doen, maar ik kan je in een veilige richting sturen als start. 

Nu ik dertiger ben word ik steeds opener naar anderen toe. Je neemt bepaalde dingen met een korreltje zout. Als moeder, maar ook als juf. Vroeger wilde ik alles volgens de regels doen, maar ik ben nu meer gefocust op het eindresultaat. In de voorschool pakken we daarom weleens een vuilniszak en gaan daar lekker mee gooien. Het kan toch niet kapot, dus we maken het gezellig. Dit werk is echt wat ik wil, al is het soms zwaar. Vroeger nam ik het ook wel mee naar huis. Dan dacht ik in het weekend: hoe zou het nu gaan met kindje P.? Nu laat ik het los. Soms zie ik een kindje op straat en dan denk ik wel: wat doe jij alleen buiten? Dat moedergevoel blijft. Maar als je het meeneemt naar huis heb je daar alleen jezelf mee.” 

AGENDA

MAANDAG 01-04-2019

THE FUTURE - ARE ROBOTS TAKING OVER?

THE FUTURE - ARE ROBOTS TAKING OVER? €14.50 | 20:00 - 22:15 | AMSTERDAM

VERWACHT - Experts say that a lot of jobs will be obsolete by 2025 and predict that 5 million jobs will be lost before 2020 as artificial intelligence, nanotechnology and robots will take over...

MAANDAG 08-04-2019

ARCHITECTUUR TOUR - NOORD EN 'T IJ

ARCHITECTUUR TOUR - NOORD EN 'T IJ €12.50 | 14:00 - 16:30 | AMSTERDAM

VERWACHT Onze gids neemt ons mee langs de oevers en verschillende wijken in Noord en vertelt ons over de geschiedenis, de ontwikkelingen en de toekomst van de IJ-oevers en Amsterdam Noord!

DONDERDAG 11-04-2019

RONDLEIDING RIJKS - HET GEBOUW

RONDLEIDING RIJKS - HET GEBOUW €14.50 | 14:00 - 16:00 | AMSTERDAM

VERWACHT -Tijdens deze tour kijken wij specifiek naar het gebouw, haar historie, ontwikkelingen en verhalen. Zo gaan wij naar de kelders en leren wij onder andere hoe de collecties het museum binnenkomen.