STRAATVERHALEN - SHARLEXA IN DE BIJLMER

Door: Isabelle Dobbe

Wie: Sharlexa (32) 

Waar: een toko in de Bijlmer 

Actie: staat te wachten op haar Curaçaose pasteitjes van Djay's Kitchen 

“De jongens, de boefjes, vind ik het leukst. Dat is elke dag een uitdaging, het is nooit saai. Ik ben een echte juf, dus toen ik bij een voorschool (een peutergroep in de basisschool, red.) kon gaan werken heb ik dat meteen gedaan. Kinderen die opvallen geef ik extra aandacht. Bijvoorbeeld als een kind niet goed samen kan spelen met anderen; hij pakt speelgoed af of gooit ermee. Maar het kan ook meer extreem zijn, zoals een kind dat niet aangeraakt wil worden. Tijdens het verschonen raakt het kind enorm overstuur en breekt de tent af, daar kan dan een verhaal achter zitten. In een peutergroep kun je gedragsproblemen vroeg signaleren en er iets mee doen. Als je klein bent ben je net een spons, ik kan je nog kneden. Uiteindelijk moet je het zelf doen, maar ik kan je in een veilige richting sturen als start. 

Nu ik dertiger ben word ik steeds opener naar anderen toe. Je neemt bepaalde dingen met een korreltje zout. Als moeder, maar ook als juf. Vroeger wilde ik alles volgens de regels doen, maar ik ben nu meer gefocust op het eindresultaat. In de voorschool pakken we daarom weleens een vuilniszak en gaan daar lekker mee gooien. Het kan toch niet kapot, dus we maken het gezellig. Dit werk is echt wat ik wil, al is het soms zwaar. Vroeger nam ik het ook wel mee naar huis. Dan dacht ik in het weekend: hoe zou het nu gaan met kindje P.? Nu laat ik het los. Soms zie ik een kindje op straat en dan denk ik wel: wat doe jij alleen buiten? Dat moedergevoel blijft. Maar als je het meeneemt naar huis heb je daar alleen jezelf mee.” 

AGENDA

WOENSDAG 24-01-2018

LIEFDE - DE INVLOED VAN HERSENEN EN HORMONEN

LIEFDE - DE INVLOED VAN HERSENEN EN HORMONEN €14.50 | 20:00 - 22:15 | AMSTERDAM

Hormonen beïnvloeden onze hersenen en gedrag. Dat gebeurt soms op een radicale manier, bijvoorbeeld als we verliefd zijn of wanneer we kinderen krijgen, maar vaak is de beïnvloeding subtieler.

VRIJDAG 16-02-2018

WORKSHOP KLAVERJASSEN - HOE ZAT DAT OOK ALWEER?!

WORKSHOP KLAVERJASSEN - HOE ZAT DAT OOK ALWEER?! €16.50 | 19:00 - 22:30 | AMSTERDAM

Tja, hoe zat dat ook alweer? We beginnen de avond met een heerlijke daghap waarbij onze kenner de regels en achtergrondinformatie van het klaverjassen je bijbrengt.

DONDERDAG 12-04-2018

THE FUTURE - ARE ROBOTS TAKING OVER?

THE FUTURE - ARE ROBOTS TAKING OVER? €14.50 | 20:00 - 22:15 | AMSTERDAM

VERWACHT - Experts say that a lot of jobs will be obsolete by 2025 and predict that 5 million jobs will be lost before 2020 as artificial intelligence, nanotechnology and robots will take over...