STRAATVERHALEN - LEO OP DE ALBERT CUYP

Wie: "Leo Oempia" de anonieme marktkoopman (34) 

Waar: Albert Cuyp markt 

Actie: In de loempiakraam achter de frituurpan 

Voor een nieuwe sessie straatverhalen, struinden onze redactrices Susan Nortier en Marije Uilenreef dit keer over de Albert Cuyp. Op zoek naar gezellige dertigers op de markt. Door de bakker werden ze getipt over zijn buurman van de loempiakraam. Voor de gelegenheid noemen we hem Leo, hij blijft liever anoniem. Wat is het verhaal van deze man achter de frituurpan? 

“Het is geen stressvolle baan. Maar eigenlijk heb ik me nooit ergens druk over gemaakt in het leven. Mijn ouders hebben dit bedrijf opgezet, maar ik heb niet altijd in het familiebedrijf gewerkt. Een paar jaar geleden kreeg ik een mooie kans en toen ben ik hier weer begonnen. Wat me opvalt is dat de marktlui hier over het algemeen niet heel goed met elkaar omgaan. Er is onderling veel jaloezie en afgunst. Vooral tussen de kramen waar dezelfde producten worden verkocht. Kijk maar eens naar al die sjaaltjes een paar meter verderop. Gelukkig heb ik wel goed contact met de mensen van de kramen hier om me heen. Het is een gezellig deel van de markt.”  

“Het leukste aan dit werk vind ik de gesprekken met de mensen. Het is allemaal niet heel diepgaand. Binnen een paar minuten heb je toch wel een bepaald beeld van iemand. Het mooie is ook dat je met een aantal mensen een band opbouwt zonder dat je ze echt goed kent. Dan kan je eerlijk tegen elkaar zijn en af en toe een goede grap maken. Ik vind het prima zo. Ach ja, misschien ben ik gewoon wat oppervlakkiger ingesteld dan andere mensen.”  

Inmiddels is een van de  vaste klanten aan komen lopen. Zonder iets te hoeven bestellen heeft hij in luttele seconden heeft hij zijn vaste warme hap in handen. Daar gaat hij, die oppervlakkige bekende, met een wit plastic zakje in zijn handen. En volgende week? Weer hetzelfde recept.  

AGENDA

WOENSDAG 24-01-2018

LIEFDE - DE INVLOED VAN HERSENEN EN HORMONEN

LIEFDE - DE INVLOED VAN HERSENEN EN HORMONEN €14.50 | 20:00 - 22:15 | AMSTERDAM

Hormonen beïnvloeden onze hersenen en gedrag. Dat gebeurt soms op een radicale manier, bijvoorbeeld als we verliefd zijn of wanneer we kinderen krijgen, maar vaak is de beïnvloeding subtieler.

VRIJDAG 16-02-2018

WORKSHOP KLAVERJASSEN - HOE ZAT DAT OOK ALWEER?!

WORKSHOP KLAVERJASSEN - HOE ZAT DAT OOK ALWEER?! €16.50 | 19:00 - 22:30 | AMSTERDAM

Tja, hoe zat dat ook alweer? We beginnen de avond met een heerlijke daghap waarbij onze kenner de regels en achtergrondinformatie van het klaverjassen je bijbrengt.

DONDERDAG 12-04-2018

THE FUTURE - ARE ROBOTS TAKING OVER?

THE FUTURE - ARE ROBOTS TAKING OVER? €14.50 | 20:00 - 22:15 | AMSTERDAM

VERWACHT - Experts say that a lot of jobs will be obsolete by 2025 and predict that 5 million jobs will be lost before 2020 as artificial intelligence, nanotechnology and robots will take over...