STRAATVERHALEN - NIENKE OP DE JAVASTRAAT

Wie: Nienke (32)

Wat: op weg naar de bloemenwinkel

Waar: Javastraat, Oost

“Ik woon in de Rivierenbuurt. Maar ik ben eigenlijk altijd in Oost. Omdat het hier een stuk levendiger is, en een vriendin woont hier. Ik zou liever in Oost willen wonen, als het zou kunnen. Maar ik woon nu heel voordelig en hier lopen de prijzen alleen maar op.

Ik ben maatschappelijk werker. Ik werk in de schuldhulpverlening, dat is heel interessant. Ik werk in Amsterdam centrum dus ik werk met heel veel verslaafden en daklozen, dat is wel een hele pittige doelgroep. Ik richt me op het gedrag van mensen, waarom is iemand in de problemen gekomen en hoe kan diegene ervoor zorgen dat hij niet opnieuw in de problemen komt.

Ik neem mijn werk niet mee naar huis, maar ik vind het wel moeilijk om me niet verantwoordelijk te voelen. Er zijn mensen die helemaal niks meer hebben, geen huis, geen eten. Ik vind het dan heel moeilijk om dan te denken, okee dit is jouw verantwoordelijkheid.

Ik kan wel een stukje meelopen, maar dat wil nog niet zeggen dat ik verantwoordelijk ben voor hun situatie. We hebben intervisie en supervisie om hierover te praten met collega’s. Hoe verleen je nou op een goede manier hulp. Dat helpt wel.”

AGENDA

WOENSDAG 24-01-2018

LIEFDE - DE INVLOED VAN HERSENEN EN HORMONEN

LIEFDE - DE INVLOED VAN HERSENEN EN HORMONEN €14.50 | 20:00 - 22:15 | AMSTERDAM

Hormonen beïnvloeden onze hersenen en gedrag. Dat gebeurt soms op een radicale manier, bijvoorbeeld als we verliefd zijn of wanneer we kinderen krijgen, maar vaak is de beïnvloeding subtieler.

VRIJDAG 16-02-2018

WORKSHOP KLAVERJASSEN - HOE ZAT DAT OOK ALWEER?!

WORKSHOP KLAVERJASSEN - HOE ZAT DAT OOK ALWEER?! €16.50 | 19:00 - 22:30 | AMSTERDAM

Tja, hoe zat dat ook alweer? We beginnen de avond met een heerlijke daghap waarbij onze kenner de regels en achtergrondinformatie van het klaverjassen je bijbrengt.

DONDERDAG 12-04-2018

THE FUTURE - ARE ROBOTS TAKING OVER?

THE FUTURE - ARE ROBOTS TAKING OVER? €14.50 | 20:00 - 22:15 | AMSTERDAM

VERWACHT - Experts say that a lot of jobs will be obsolete by 2025 and predict that 5 million jobs will be lost before 2020 as artificial intelligence, nanotechnology and robots will take over...