STRAATVERHALEN - NIENKE OP DE JAVASTRAAT

Wie: Nienke (32)

Wat: op weg naar de bloemenwinkel

Waar: Javastraat, Oost

“Ik woon in de Rivierenbuurt. Maar ik ben eigenlijk altijd in Oost. Omdat het hier een stuk levendiger is, en een vriendin woont hier. Ik zou liever in Oost willen wonen, als het zou kunnen. Maar ik woon nu heel voordelig en hier lopen de prijzen alleen maar op.

Ik ben maatschappelijk werker. Ik werk in de schuldhulpverlening, dat is heel interessant. Ik werk in Amsterdam centrum dus ik werk met heel veel verslaafden en daklozen, dat is wel een hele pittige doelgroep. Ik richt me op het gedrag van mensen, waarom is iemand in de problemen gekomen en hoe kan diegene ervoor zorgen dat hij niet opnieuw in de problemen komt.

Ik neem mijn werk niet mee naar huis, maar ik vind het wel moeilijk om me niet verantwoordelijk te voelen. Er zijn mensen die helemaal niks meer hebben, geen huis, geen eten. Ik vind het dan heel moeilijk om dan te denken, okee dit is jouw verantwoordelijkheid.

Ik kan wel een stukje meelopen, maar dat wil nog niet zeggen dat ik verantwoordelijk ben voor hun situatie. We hebben intervisie en supervisie om hierover te praten met collega’s. Hoe verleen je nou op een goede manier hulp. Dat helpt wel.”

AGENDA

MAANDAG 01-04-2019

THE FUTURE - ARE ROBOTS TAKING OVER?

THE FUTURE - ARE ROBOTS TAKING OVER? €14.50 | 20:00 - 22:15 | AMSTERDAM

VERWACHT - Experts say that a lot of jobs will be obsolete by 2025 and predict that 5 million jobs will be lost before 2020 as artificial intelligence, nanotechnology and robots will take over...

MAANDAG 08-04-2019

ARCHITECTUUR TOUR - NOORD EN 'T IJ

ARCHITECTUUR TOUR - NOORD EN 'T IJ €12.50 | 14:00 - 16:30 | AMSTERDAM

VERWACHT Onze gids neemt ons mee langs de oevers en verschillende wijken in Noord en vertelt ons over de geschiedenis, de ontwikkelingen en de toekomst van de IJ-oevers en Amsterdam Noord!

DONDERDAG 11-04-2019

RONDLEIDING RIJKS - HET GEBOUW

RONDLEIDING RIJKS - HET GEBOUW €14.50 | 14:00 - 16:00 | AMSTERDAM

VERWACHT -Tijdens deze tour kijken wij specifiek naar het gebouw, haar historie, ontwikkelingen en verhalen. Zo gaan wij naar de kelders en leren wij onder andere hoe de collecties het museum binnenkomen.