STRAATVERHALEN - DENNIS OP DE DAPPERMARKT 2.0

Wie: Dennis  (36 jaar) uit de Bijlmer (deel II)

Waar: Dapperstraat, Oost

Wat: loopt met zijn moeder over de Dappermarkt

“Naast tatoeëren werk ik in de mode. Ik ben ooit begonnen met Surinaamse kleding maken. Ik weet eigenlijk niet meer precies hoe dat ging. Zo van de ene op de andere dag ben ik een beetje gaan klooien. Een naaimachine had ik nog nooit gebruikt. Ik zat toen nog op de banketbakkersschool. Nou, ik kon geen koekje bakken. Daar ging duidelijk iets verkeerd.

Nu ben ik creative partner bij Jess, op de Albert Cuyp. We vermaken daar oude bontjassen tot bodywarmers en slippers. Die slippers schijnen weer helemaal terug te zijn. Je had ze vroeger in de jaren 70 en 80, van die hoge slippers met een dikke bontrand erop.

Maar ik heb ook een eigen kledinglijn, Wolf. Ik maak nu vooral hoodies, zoals wat ik aan heb. Nee, er zit geen label aan want die waren op. Ik ben nog bezig met een website, maar je kunt me vinden via mijn Facebookpagina.”

En nu als de wiedeweerga naar www.facebook.com/wolfden81 voor die hoodies en naar  www.facebook.com/jesshinoon voor die bontslippers!

AGENDA

MAANDAG 01-04-2019

THE FUTURE - ARE ROBOTS TAKING OVER?

THE FUTURE - ARE ROBOTS TAKING OVER? €14.50 | 20:00 - 22:15 | AMSTERDAM

VERWACHT - Experts say that a lot of jobs will be obsolete by 2025 and predict that 5 million jobs will be lost before 2020 as artificial intelligence, nanotechnology and robots will take over...

MAANDAG 08-04-2019

ARCHITECTUUR TOUR - NOORD EN 'T IJ

ARCHITECTUUR TOUR - NOORD EN 'T IJ €12.50 | 14:00 - 16:30 | AMSTERDAM

VERWACHT Onze gids neemt ons mee langs de oevers en verschillende wijken in Noord en vertelt ons over de geschiedenis, de ontwikkelingen en de toekomst van de IJ-oevers en Amsterdam Noord!

DONDERDAG 11-04-2019

RONDLEIDING RIJKS - HET GEBOUW

RONDLEIDING RIJKS - HET GEBOUW €14.50 | 14:00 - 16:00 | AMSTERDAM

VERWACHT -Tijdens deze tour kijken wij specifiek naar het gebouw, haar historie, ontwikkelingen en verhalen. Zo gaan wij naar de kelders en leren wij onder andere hoe de collecties het museum binnenkomen.