ZONDAGCOLUMN - EEN STROBREED IN DE WEG

Door: Eva Rijpert

Mijn wekker gaat voor de vijfde keer. Buiten is het donker, mijn hoofd voelt topzwaar en de vloer is koud. Tijdens het aankleden, kijk ik verlangend naar dat ene lichaam van ons dat nog wel lekker onder het donzige dekbed ligt. 
  Ik voel dat de kou totaal geen waardige tegenstander vindt in mijn sokken en terwijl ik naar de huiskamer sjok, denk ik aan een boek dat ik jaren geleden heb gelezen. Het filosofeerde over hoe je bij het wakker worden met één blik op je huisdier te weten kan komen hoe gelukkig je bent. 
  Kijk je naar je hamster en denk je iets in de trant van: Die heeft eigenlijk ook maar een saai leven, hee! Dan zit het waarschijnlijk wel snor met je. Jij hebt immers zulke leuke dingen te doen vandaag, daar is een bak stro geen concurrentie bij. 
Denk je echter: Ooooh, je zou maar zo lekker pluizig en warm tussen het stro kunnen liggen de hele dag, dat wil ik ook! Dan heeft Hammie zojuist iets wezenlijks bij jou gesignaleerd dat zijn aankoopbedrag van vijf euro meer dan waard is. Wanna be your hamster? Then you’re not living the dream! 
  Wanneer de verwarming aanslaat, de geur van koffie mij omringt en mijn brood is gesmeerd, neemt mijn verlangen een hamster te zijn gelukkig danig af. Mijn lichaam wordt warm, mijn hoofd weer fris. Potdomme, misschien leef ik toch the dream! 
Wanneer ik een half uur later de slaapkamer inloop om mijn vriend gedag te zeggen, wordt mijn joie de vivre echter weer behoorlijk op de proef gesteld. Een zacht kacheltje ligt opgerold te knorren. En alleen nog zie ik de dream die ik zou dromen in bed naast dat lieve beestje. Ik voel zijn warmte en ruik zijn vachtje… Mijn schoenen zijn al bijna uit. Oooh, lang leve de winterslaap! 
  Dan richt het beestje half slapend zijn oogjes naar me op en gaapt: “Succes, schat. Vanavond weer samen in bed.” Lachend geef ik mijn verkreukte hamster een kus. Vooruit dan maar. Vanavond weer samen in bed.

AGENDA

WOENSDAG 24-01-2018

LIEFDE - DE INVLOED VAN HERSENEN EN HORMONEN

LIEFDE - DE INVLOED VAN HERSENEN EN HORMONEN €14.50 | 20:00 - 22:15 | AMSTERDAM

Hormonen beïnvloeden onze hersenen en gedrag. Dat gebeurt soms op een radicale manier, bijvoorbeeld als we verliefd zijn of wanneer we kinderen krijgen, maar vaak is de beïnvloeding subtieler.

VRIJDAG 16-02-2018

WORKSHOP KLAVERJASSEN - HOE ZAT DAT OOK ALWEER?!

WORKSHOP KLAVERJASSEN - HOE ZAT DAT OOK ALWEER?! €16.50 | 19:00 - 22:30 | AMSTERDAM

Tja, hoe zat dat ook alweer? We beginnen de avond met een heerlijke daghap waarbij onze kenner de regels en achtergrondinformatie van het klaverjassen je bijbrengt.

DONDERDAG 12-04-2018

THE FUTURE - ARE ROBOTS TAKING OVER?

THE FUTURE - ARE ROBOTS TAKING OVER? €14.50 | 20:00 - 22:15 | AMSTERDAM

VERWACHT - Experts say that a lot of jobs will be obsolete by 2025 and predict that 5 million jobs will be lost before 2020 as artificial intelligence, nanotechnology and robots will take over...