7 PARADOXALE PERSONEN UIT HET LEVEN VAN DE SCHRIJVER


7 Paradoxale Personen uit het Leven van de Schrijver


1. De tandarts:
man of vrouw die het antwoord op meerdere persoonlijke vragen verwacht, terwijl hij of zij onafgebroken in je mond aan het wrikken is. Vertelt daarnaast vaak wat hij of zij “gaat doen” terwijl hij of zij daar al lang mee bezig is.
- De echte pro test of een verdoving werkt door met een onheilspellend scherp voorwerp in je tandvlees te prikken. Mocht dit geen opzienbarend ongemak opleveren dan kan hij altijd nog een ongedefinieerd instrument met koude wind inzetten om de patiënt een echte beleving van zesendertig gaatjes in één tand mee te geven.


2. De HEMA-cassière: kassadame in een warenhuis, waar de te kopen artikelen een hoge mate van fris- en vrolijkheid uitstralen. Zelf dient ze deze fris- en vrolijkheid te allen tijde voor zich te houden. Strak voor zich uit staren, is wat ze moet doen. Of diep zuchten als iemand haar iets vraagt. De kekke, korte coupe komt vaak met de jaren.
- De echte pro gaat bij de fotokasssa zitten en weigert daar principieel andere producten af te rekenen.

3. De fietsenmaker: verdient geld aan het fixen van jouw barrel, maar kijkt je bijzonder afkeurend aan wanneer je weer eens iets aan je fiets vernacheld hebt.
- De echte pro stuurt je sowieso naar huis met het gevoel dat je een dikke mislukking bent. Hoezo ga je immers naar een fietsenmaker voor je lekke band??? Loser!

4. De bibliotheekmedewerker: over het algemeen een introverte, wat verlegen persoonlijkheid, die vanwege de rust in de bibliotheek is gaan werken. Eenmaal daar flaneert dit individu met alles wat het in zich heeft over de bibliotheekvloer.
- De echte pro plaagt zijn of haar collega speels naast een kast waar een bezoeker verwoed en ontheemd staat te zoeken.

5. De loterij-speler: optimist, die een gokje op een beter leven waagt met een slagingskans kleiner dan de kans überhaupt nog in leven te zijn wanneer de jackpot valt.
- De echte pro speelt dan ook enkel mee vanwege de goede doelen.

6. De privé-ondertitelaar: gigantisch lief iemand met een mysterieuze, obscure naam als Goldenbeard#3, TextSamurai7$5 of SubKing111. Besteedt zijn of haar tijd geheel vrijwillig aan het ondertitelen van recent uitgekomen films of series. Doet dit uit pure liefde, maar vertaalt vervolgens een zin als “You’ve got a nerve” met: “Jij hebt een zenuw.”
- De echte pro ondertitelt hele zinnen met “?????????”

7. De trouwambtenaar: een man of vrouw die een echtpaar in spé al gauw een uur of twee kent en van daaruit het stel en hun liefde eens even accuraat zal samenvatten voor een zaal vol mensen die dit koppel allemaal honderdduizend keer beter kennen.
- De echte pro praat in tenenkrommende metaforen. (“Hij houdt van koken. Dat is grappig want een goed huwelijk is als een goed recept.”) Ook wil de trouwambtenaar nog wel eens een tekst van de een of andere zanger aanhalen, veelal puur en alleen gebaseerd op zijn of haar persoonlijke voorkeur. Tot slot is het meermaals vergeten van de naam van bruid of bruidegom bij dit beroep zeker niet uitgesloten. Sterker nog: ga ervoor! Maak er een extra momentje voor jezelf in de spotlight van! Haha, silly you.

AGENDA

WOENSDAG 24-01-2018

LIEFDE - DE INVLOED VAN HERSENEN EN HORMONEN

LIEFDE - DE INVLOED VAN HERSENEN EN HORMONEN €14.50 | 20:00 - 22:15 | AMSTERDAM

Hormonen beïnvloeden onze hersenen en gedrag. Dat gebeurt soms op een radicale manier, bijvoorbeeld als we verliefd zijn of wanneer we kinderen krijgen, maar vaak is de beïnvloeding subtieler.

VRIJDAG 16-02-2018

WORKSHOP KLAVERJASSEN - HOE ZAT DAT OOK ALWEER?!

WORKSHOP KLAVERJASSEN - HOE ZAT DAT OOK ALWEER?! €16.50 | 19:00 - 22:30 | AMSTERDAM

Tja, hoe zat dat ook alweer? We beginnen de avond met een heerlijke daghap waarbij onze kenner de regels en achtergrondinformatie van het klaverjassen je bijbrengt.

DONDERDAG 12-04-2018

THE FUTURE - ARE ROBOTS TAKING OVER?

THE FUTURE - ARE ROBOTS TAKING OVER? €14.50 | 20:00 - 22:15 | AMSTERDAM

VERWACHT - Experts say that a lot of jobs will be obsolete by 2025 and predict that 5 million jobs will be lost before 2020 as artificial intelligence, nanotechnology and robots will take over...